Revolut
Jan Vidim napsal(a):Partners dá podle kurzu karetní asociace, lepší už nejde
Porovnával jsem si to asi před měsícem a kurz asociace byl lepší než Revolut, ale mohl se to v mezičase změnit. Doporučuju si to zkusit přímo na VND, dejte si tam poplatek banky na nulu a uvidíte, co vyjde lépe, podle mě Partners. https://www.visa.co.uk/support/c...lator.html
když jsem byl v Bahrajnu, vycházel o pár halířů lépe Revolut (teda mimo víkend). Visa kurz žádná hitparáda, a mění se jen jednou denně, tj. tam mají větší spread na pokrytí výkyvů.
co je na tom hovadina? ciste z technickeho pohledu je to logicke, ze o vikendu je kurz s mirnou prirazkou - forex je zavreny, a to co si ty “vymenis” o vikendu, revolut realne smeni az v pondeli, po otevreni forexu, v kurzu, ktery o tom vikendu, kdy menis ty, jeste nezna.
romancient napsal(a):Už jenom různé kurzy po-pa a o víkendech řika o tom, že revolut je hovadina.
Však to je přesně ten důvod, proč je Visa kurz horší v týdnu. Čím delší dobu ten kurz držíš, tím větší spread tam dáš, aby to pokrylo výkyvy, a nemusels to platit ze svého (bankovního).
Ten rozdíl není zásadní a já mám v Revolutu spousta další benefitů jako vstupy do salónků, eSimku, sbírám míle,...
Revolt vstupy do salonku nedá zadara, takže má smysl srovnávat obyčejné tarify. Nějaká goldexpressmegasuperdebitkreditextra karta od rajfky da treba ještě více, ale k čemu to je, když měsíčně stoji 5000,-kč.
Vojtěch Hájek napsal(a):Ten rozdíl není zásadní a já mám v Revolutu spousta další benefitů jako vstupy do salónků, eSimku, sbírám míle,...
... ještě doplním, že revolutku můžu dobíjet kreditkou (k tomu 1% cashback do určité výše)
Jojo taky dobíjím Revolut kreditkou (od Raifky) a díky tomu se nemusím starat o 10 plateb měsíčně abych dosáhl na 4% úrok na spořáku.
A ano ne všechny funkce Revolut jsou zadarmo, ale jen reaguji na to, že existují potřeby, který Revolutka u mě uspokojuje.
Tak v tomto případě to stojí přes 14k za rok a to je zaváděcí cena, což se při průměrné ceně vstupu do salonku cca 40 eur vyplatí opravdu jen těm, kdo hodně létají a ještě sami, protože to sice platí po celém světě, ale v ceně není žádný host.
zeptám se opačně, proč bych si měl pořizovat arners když mám Revolut?
Umí Partners vytáhnou prachy z kreditky?
Kdo pouzivate Revolut….maji nejake zaludnosti ty nabidky na upgrade na 2-3 mesice zdarma? …asi nutnost mit prislusnou fyzickou kartu s poplatkem za vydani a potom zruseni nebo?
Nejaky jiny navod jak smenit vetsi mnozstvi PLN (desitky tisic)- nez max. ekvivalent 25k/mesic k nejnizsimu tarifu.
Mandre napsal(a):Kdo pouzivate Revolut….maji nejake zaludnosti ty nabidky na upgrade na 2-3 mesice zdarma? …asi nutnost mit prislusnou fyzickou kartu s poplatkem za vydani a potom zruseni nebo?
Nejaky jiny navod jak smenit vetsi mnozstvi PLN (desitky tisic)- nez max. ekvivalent 25k/mesic k nejnizsimu tarifu.
Můžete buď požádat někoho s vyšším tarifem o směnu požadované částky, nebo využít více účtů se standardním tarifem.
Diky. Po tom upgradu na Premium mi nenabizi aktivne kartu, jen je videt v kartach, ze je mozno mit ji free….ja teda nemam ani tu standard (stačí mi virtuální pro platby pres mobil). Fyzickou kartu nepotrebuju zatim.
Jeste se zeptam, fungujou prevody penez tak, ze otevru ucet v cizi mene, nakoupim tu menu a udelam prevod do banky prislusne zeme, je to lokalni transakce (Revolut to bere z uctu pro domaci prevody) bez poplatku. Nikdy sem tuhle situaci neresila, platim kartou, ted potrebuju udelat prevod PLN-PLN.
Účet na Revolutu se dá dobít jak převodem, tak i kartou. Já to ale dělám skoro vždy kartou. Pak vyměním CZK za EUR. Eura následně pošlu na svůj eurový účet v ČS, kde je můžu vybrat bez poplatku. Pro odeslání zlotých musí být na Revolutu nejprve otevřen účet v příslušné měně a pak je nutné provést směnu z CZK na PLN. Možná se následně objeví nějaký poplatek za příchozí platbu na PLN účtu protistrany, ale samotné zasílání na IBAN (SEPA platba) bylo u Revolutu zdarma.
To jo, ale SEPA je EUR-EUR, tzn. Z ceskeho EUR uctu poslu na EUR ucet v EHP. Ale tady je protistrana ucet v PLN.
Takze asi otevrit v Revolutu ucet v PLN, koupit PLN. Kdyz na to kliknu vidim 2 podúčty- jeden Unicredit vedeny v Polsku s nazvem local a druhy Revolut vedeny v Live s nazvem mezinarodni. A pak pri platbe v PLN do Polska na polsky ucet vedeny v PLN se to predpokladam bude provadet jako vnitrostatni prevod mezi polskymi ucty bez poplatku. Jinak by to byla transakce SWIFT mezinarodni prevod.
Richard _4 napsal(a):Jaký má smysl používat Revolut, když karta od Partners vychází téměř všude líp?
Třeba nechceš podporovat firmu co po*ělávala důchodce před pár lety s něakýma smlouvama co nechtěli? Pamatuju jak obcházeli střední školy a nabízeli tam ať se do MLM zapojí 16ti letý a pak je vyslali na rodinu a známé ať jim nacpou pojištění co nekrylo skoro nic a nevýhodný spořáky se spoustou pokut když chceš vybrat atd ..... Za mě strašný lidi, jakože doslova odpad. Nevím co dělají dnes, ale tohle by neměli lidi zapomínat.
Mandre napsal(a): Nejaky jiny navod jak smenit vetsi mnozstvi PLN (desitky tisic)- nez max. ekvivalent 25k/mesic k nejnizsimu tarifu.Exchange.cz tohle umí dělat a dát k tomu dobrý kurz. Ale musí se jim zavolat, podepsat smlouvu a nechat si od nich dát nabídku na směnu.
na větší částky je imho revolut blbost, použil bych ten exchange. je to sice trochu práce ale vyplatí se.
Exchange smlouvu mám, jako měnit eura ve vetsim se vyplatí tam...ale ty ostatní měny už ne vždycky, třeba PLN má Revolut lepší kurz.
Nemá protistrana v Polsku účet u Revolut? V několika případech se mi dalo domluvit převod mezi účty = rychlejší a méně komplikované. Domluvil jsem si takto zimní zahradu za cca 250k, nebo klimatizace.